Markus tässä moi. Kevät ja oikeastaan voisi jo sanoa, että myös kesä painettiin hommia kovalla intensiteetillä. Sopivasti erilaisia projekteja useamman eri hotellin ja ravintolan kanssa. On ollut mahtava huomata, että tietoisuus revenue managementin, jakelukanavien hallinnan sekä sähköisen liiketoiminnan mahdollisuuksista kehittyy alan sisällä. Moni toimija on myös ymmärtänyt, että kaikkea ei tarvitse osata itse tehdä tai varsinkaan kaikelle ei tarvitse olla varattu aikaa tai palkattua henkilöä tekemään. Sen sijaan voi tehdä yhteistyötä toimijoiden kuten meidän kanssa.

Heleatsin liiketoiminnan lisäksi olemme tehneet kädet savessa hommia hiljattain perustetun perheyrityksemme Hiisi Homes & Hotelsin eteen. Hiisi Homes & Hotels on kolmen puupään alulle laittama kunnianhimoinen projekti nousta itsepalvelumajoitussektorin toiseksi suurimmaksi, mutta tunnetuimmaksi toimijaksi vuoteen 2020 mennessä. Perheyrityksen kehittäminen vie aimo-osan minunkin resursseistani, minkä vuoksi on mahtavaa, että tiimimme on kasvanut.

Kaikkeen tähän en tosiaan olisi yksin pystynyt ja onneksi tajusin tarttua mahdollisuuteen keväällä ja vahvistaa tiimiä alan osaajalla. Jo huhtikuun alussa Heleatsin tiimiin liittyi Primehotelsin RM-koulun koulima Elli Ojankoski. Elli tuo tiimiin etenkin jakelukanavien optimointi osaamista sekä tietotaitoa markkinoinnin ja brändäyksen saralta. Elli on tietenkin myös alan naisia, joten intohimo hospitality-alaan luo juuri kaivattua tarttumapintaa tekemiseen.

Näin muutaman kuukauden jälkeen tervetuloa vielä Elli oikein lämpimästi tiimiin ja osaksi Heleatsin ja Hiisi Homes & Hotelsin kasvutarinaa. Elli tekee syksyllä restonomiopintojensa opinnäytetyön tavoitteena valmistua ennen vuoden vaihdetta. Käytännössähän tämä tarkoittaa, että Ellillä vapautuu runsaasti aikaa auttaa ehkä juuri sinua ja organisaatiotasi tekemään parempaa markkinointia ja ottamaan kauppaa sisään fiksulla jakelukanavien hyödyntämisellä. 

Ellin sanoin:

Ihmiset, jatkuva oppiminen ja hyvä ruoka ja juoma. Näistä taitaa koostua oma unelmien duuni. Tällä hetkellä opiskelen Hotellin liikkeenjohtoa Haaga-Heliassa, en tiennyt aloittaessani alan olevan ’’se oikea’’ (rehellisesti en tiedä vieläkään, mutta varmaan aika lähellä jo ollaan). Täällä kuitenkin ollaan ja toistaiseksi hyvin on mennyt.

Kun olin 16-vuotias, lähti työurani käyntiin meijerialalta ja siis ei, en lypsänyt lehmiä, vaan käsittelin maitoa ja opin jalostamaan sitä. Kiinnostus elintarvikkeisiin, niiden vastuullisuuteen ja erityisesti kotimaisuuteen oli valtava. Kotimaiset, puhtaat ja ainutlaatuiset elintarvikkeet saivat ison paikan sydämessäni ja kun vuosia myöhemmin päätin vaihtaa alaa, saivat ne tulla mukaan.

Sen lisäksi että olin totaalisen hurahtanut suomalaisen ruuan ainutlaatuisuuteen ja pidin itseäni jonkinlaisena sen hypettäjänä (ainakin ystävät ja perhe ovat saaneet osansa ylistystä, valistusta ja paasausta). Aloittaessani Haaga-Heliassa mukaan saivat tulla luonto, nähtävyydet, design ja kulttuuri. Vietin vaihto-oppilasvuoteni matkustelemassa ja opiskelemalla, mutta myös ylistämällä Suomea jokaiselle kuka vain erehtyi kysymään mistä olen kotoisin. Koulussa opettajat ja opiskelukollegat ovat onneksi jakaneet innostukseni tähän kaikkeen ja hyvät keskustelut ovat olleet toistuvia. Myös epäkohdista on puhuttu paljon ja varsinkin ratkaisukeskeinen keskustelu on ollut yksi antoisimpia asioita. Oli siis vain luonnollista, että mielenkiinto kohdistui brändäykseen, kehittämiseen ja trendeihin.

Tämän hetkinen pestini on aika lähellä unelmahommia. Valmistumisen kynnyksellä, kun Markus pyysi mukaan tiimiin, en voinut kieltäytyä työpaikasta. Heleatsillä hommassa pääsen oppimaan jatkuvasti jotain uutta, auttamaan muita ihmisiä olemaan entistä huikeampia omassa työssään ja pääsee tutustumaan uusiin ravintoloihin ja hotelleihin. Guy Kawasaki on joskus sanonut ’’Do what you love, the money will follow’’, siispä olen syönyt hyvää ruokaa, innostunut Suomesta ja ylistänyt sitä kaikille, kuunnellut inspiroivia ihmisiä, kun he ovat kertoneet salaisuutensa menestymisen takana, juonut viiniä ja hypännyt mukavuusalueen ulkopuolelle.

Elli Ojankoski
elli@heleats.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *