top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

Helsingin parhaat kalaravintolat

Päivitetty: 19. heinäk. 2023

Helsinki on tunnettu monista asioista, kuten kauniista merenrantanäkymistään, vilkkaasta kulttuurielämästään ja herkullisesta ruokakulttuuristaan. Helsinki sijaitsee meren rannalla, mutta Helsinki ei ole ollut tunnettu kalaravintoloistaan. Klassikoita toki löytyy kuten Ravintola Merimakasiini Hietalahdenrannassa. Haluamme tämän blogikirjoituksen myötä nostaa esille Helsingin parhaat kalaravintolat.


Kulinaristin mieleen tulee Merimakasiinin lisäksi Helsingin kalaravintoloista Kampin Korttelissa jo useamman vuoden upeita makuelämyksiä tarjoillut Fisken på Disken, legendaarinen osuuskaupan Ravintola Salve sekä Hakaniemessä sijaitseva Meripaviljonki. Pienen etsinnän jälkeen voidaan todeta, että listaa täydentävät uutta polvea edustava Boulevard Bar & Seafood, På Kroken Hakaniemi E. Ekströmin kalapuodin yhteydessä, Kalaliike S. Wallin Triplassa, Tukkutorin kala sekä Kalaliike Marja Nätti Hakaniemen Kauppahallissa. Erinomaista kalaruokaa sanotaan saavan myös Bistro Bardot:sta sekä Ravintola Nokasta. Osa on selkeästi lounasravintoloita, osa täysiverisiä kala- ja äyriäisravintoloita ja osassa kala- ja äyriäisruoat ovat vain suuressa osassa.


Heleatsin ravintolavalintojen perusperiaatteisiin kuuluu, että lähtökohtaisesti ravintolaa valitessa tulee arvosteluiden keskiarvon olla vähintään 4/5, jos haluaa varmistua kokemuksen laadusta ja mitä lähempänä ollaan 4,5/5 keskiarvoa niin sitä varmempi valinta on. Alle olemme listanneet yllämainituista ravintoloista kuusi parasta Google-arvosteluiden määrittämässä järjestyksessä. Ravintola Nokalle myönnämme kunniamainininnan parhaasta arvosteluiden keskiarvosta mikä on 4,6/5, mutta emme ota Nokkaa mukaan listaukseen, koska kala näyttelee suhteellisen pientä roolia ruokalistalla. Bistro Bardot on mukana vaikkei se täysverinen kala- ja äyriäisravintola olekaan, mutta tarjonta on kuitenkin oikein monipuolinen kala- ja äyriäisosastolla.


Helsingin parhaat kalaravintolat TOP 6


  1. Fisken på Disken 4,5 / 5 Kortteli, Kauppakeskus Kamppi 5. krs Urho Kekkosen katu 1, 00100 Helsinki fisken.fi | @fiskendisken Fisken på Disken on ilahduttanut kala- ja äyriäisruokien ystäviä jo vuosien ajan aivan Helsingin ytimessä. Ravintola on onnistunut sisustuksellaan häivyttämään kauppakeskuksen vilinän suhteellisen hyvin, ja viimeistään siinä vaiheessa, kun persoonallinen palvelu ja erinomaiset annokset saapuvat pöytään voit unohtaa kokonaan missä olet ja antautua nautinnoille. Ravintola on tullut tunnetuksi The Lohikeitostaan, mutta suosittelemme lämpimästi nautiskelemaan pitkän kaavan mukaan chef's menun. Ruokalistalta löytyy yleensä myös kasvis- ja lihavaihtoehto.

  2. Boulevard Bar & Seafood 4,4 / 5 Bulevardi 6, 00120 Helsinki boulevard.fi | @boulevardhelsinki Boulevard Bar & Seafood edustaa kala- ja äyriäisravintoloiden uusia tulokkaita Bulevardilla. Ravintola on samaa perhettä W-ravintoloiden kanssa (ent. BW-Restaurants) ja kippareina toimivat Matti Wikberg ja Sylvester Soisalo. Boulevard Bar & Seafood soveltuu tunnelmallisille myöhäisillan illallisille. Listan ravintoloista Boulevard Bar & Seafood nojaa eniten fine diningin suuntaan ja kokemus on varmasti huippuluokkaa jokaisella kerralla.

  3. Bistro Bardot 4,3 / 5 Kluuvikatu 1, 00100 Helsinki bardot.fi | @bistro_bardot Bistro Bardot sijaitsee aivan Helsingin ytimessä Kluuvikadulla ja palvelee herkuttelijoita seitsemänä päivänä viikossa. Hans Välimäen vetämä ravintola on tunnettu RAW-baaristaan, mistä löytyy monenmoista tuoretta merenelävää. Omien sanojensa mukaan ravintola kuvaa itseään rennoksi bistro-brasserieksi missä ranskalainen perinteinen ja moderni keittotaito kohtaavat. Ravintolan yhteydessä on drinkkibaari ja ruokalista on jopa yllättävän laaja, joten siinä mielessä oiva vaihtoehto erilaisille porukoille. Ravintola Merimakasiini 4,3 / 5 Hietalahdenranta 14, 00180 Helsinki merimakasiini.fi | @merimakasiini Ravintola Merimakasiini on kenties Helsingin legendaarisin kala- ja äyriäisravintola teollisromanttisessa satamamiljöössä Hietalahdenrannassa. Merimakasiinista löytyy yksi Helsingin perinteikkäimmistä lohikeitoista ja päivittäin on saatavilla tietenkin myös seafood platter. Merimakasiini on harvoja kalaravintoloita merellisellä sijainnilla ja kesäaikaan ravintolan terassi onkin ainutlaatuinen paikka lounastaa tai illallistaa meren herkkujen äärellä. Merimakasiini huokuu nostalgiaa, klassikkolistalta löytyy todellisia kala- ja äyriäisruokien klassikoita kuten bouillabaissea, mutta listalta löytyy myös nykyaikaista keittotaitoa edustavia herkullisia annoksia. Merimakasiini on ainoita kala- ja äyriäisravintoloita mikä palvelee seitsemänä päivänä viikossa. Kasvisruokavaliota noudattavia tai lihan ystäviäkään ei ole Merimakasiinissa unohdettu, ja listalla onkin muun muassa perinteikäs pippuripihvi, mikä on ollut suosittu klassikko jo vuosien ajan. Tukkutorin kala 4,3 / 5 Työpajankatu 2 B, 00580 Helsinki tukkutorinkala.fi/ | @tukkutorinkalaoy Teurastamolla Tukkutorin kala on jo useamman vuoden ajan ilahduttanut kala- ja äyriäisruokien ystäviä kalaliikkeensä ja lounaansa muodossa. Sörnäinen - Kalastama akselilla ollessa liikenteessä ehdottomasti visiitin arvoinen paikka. Kalaliike S. Wallin | Mall of Tripla 4,3 / 5 Mall of TRIPLA Firdonkatu 2, 00520 Helsinki kalaliikehelsinki.fi/ | @kalaliikes.wallintripla Yli satavuotias merten herkkujen asiantuntija on tullut tunnetuksi erinomaisesta lounaastaan Mall of TRIPLA-kauppakeskuksessa. Samalla, kun kalaliikkeessä piipahtaa noutamassa kotiin viemisiksi tuoreita meren herkkuja kannattaa ehdottomasti herkutella vaihtuvalla lounaalla.

Top kutosen ravintoloista neljä ensimmäistä ovat kaikki loistavia vaihtoehtoja lounaalle tai illalliselle. Listan neljä viimeisintä ravintolaa käytännössä jakavat kolmannen sijan jokaisen ravintolan ollessa samassa keskiarvossa. Maestro Ravintolat -perheyritykseen kuuluvat Fisken på Disken ja Merimakasiini ovat rennompaa sorttia, mutta molemmat yltävät aivan ensiluokkaiseen kokemukseen. Boulevard Bar & Seafood on erinomainen vaihtoehto ekslusiivisempaan lounastamiseen tai illallistamiseen. Bistro Bardot on tullut tunnetuksi loistavista äyriäisannoksista, mutta listalta löytyy kolmea ensimmäistä kala- ja äyriäisravintolaa monipuolisempi ruokalista mikäli matkassa on henkilöitä, jotka eivät syty seafoodista. Tukkutorin kala ja Kalaliike S. Wallin ovat loistavia lounasravintoloista kalaliikkeidensä yhteydessä. Mikäli olet liikkeessä Teurastamon tai Pasilan suunnalla ovat nämä varmasti erinomaisia lounasvaihtoehtoja.


Muista kalaravintoloista merellisessä miljöössä sijaitseva Meripaviljonki palvelee 4,2 / 5 keskiarvolla ja legendaarinen Ravintola Salve palvelee 4,1 / 5 keskiarvolla - molemmat siis arvosteluiden perusteella vallan mainioita vaihtoehtoja. Kalaliike Marja Nätin arvosteluiden keskiarvo valahtaa 3,4 / 5 tasolle ja Hakaniemen Kauppahallin På Krokenista ei ole saatavilla Google-arvosteluja.

1 410 katselukertaa0 kommenttia

Comentarios


bottom of page