top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

Goodwin Steak House Helsinki

Päivitetty: 8. maalisk. 2021

Postaus on toteutettu kaupallisena yhteistyönä Goodwin Steak House Helsingin kanssa


Goodwin Steak House Helsinki on perinteinen pihviravintola Helsingin parhaalla paikalla Etelärannassa. Perinteikkyys ei kuitenkaan näy vanhanaikaisuutena tai tylsänä asiana, vaan laadukkaana ja ammattitaitoisena juttuna. Konseptin perustana on perinteinen amerikkalainen pihviravintolakonsepti, jossa pihvit ovat pääosassa ja annokset saavat varmasti vatsan täyteen. Goodwin sopii loistavasti juhliin ja erikoishetkiin, mutta myös arkiseen hemmotteluun, perhepäivälliseen ja lämminhenkiseen yhdessäoloon. Ensimmäinen Goodwin perustettiin Tallinnaan vuonna 2009. Helsingin Goodwin on tarjoillut pihvejä jo kuusi vuotta. Goodwinin arvoista löytyy myös ekologisuus, ja he minimoivatkin esimerkiksi ruokahävikkiä. Lihat leikataan itse ja ne osat, jotka eivät päädy pihveiksi, menevät tartariin tai burgerpihviin. Burgerpihvitkin jauhetaan goodwinissa itse, joten laatu on taattua.



Goodwinissa itse puhutaan lihasta arvostavasti: ’’ Liha ja harrastelijamaisuus eivät sovi yhteen, eikä parhaan marmoroituneen naudanlihan valmistaminen ole helppoa. Liha käy läpi monta vaihetta ennen kuin tarjoamme siitä sinulle parhaat pihvit. Se, pääseekö liha meidän puuhiiliuuniimme vai ei, on kiinni pienistä yksityiskohdista: missä maanosassa tuleva pihviliha syntyi ja kasvoi, mitä se söi ja joi, miten se pakattiin ja lähetettiin GOODWIN-ravintolaan. Meidän pihvimme on valmistettu vain maailman parhaasta, Australiassa ja Yhdysvalloissa kasvatetusta lihasta, jonka valmistaminen tapahtuu ihanteellisissa olosuhteissa ainutlaatuisessa puuhiiliuunissamme.’’



Pihvit valmistetaan huolella Goodwinissa, ne valikoidaan tarkasti ja pihvit ovat kaikki erittäin laadukkaita. Pihvejä on monenlaisia, kuten New York Steak, Rib Eye -pihvi, klassisen sisäfile sekä Kobe. Musta Angus -rotuisen naudan marmoriliha on suosituimpia lihalajeja. Australian ja USA:n luonnonpuhtailta alueilta tuotu Angus-naudanlihapihvit ovat tärkeässä osassa Goodwinin menestystä. Pihveistä ja liharuoista erityisen herkullisen tekee Josperi, eli espanjalainen hiiliuuni. Goodwinissa on otettu huomioon myös kasvis- ja vegaanitrendi, jonka pohjalta keittiömestari on luonut herkullisen vegaanin annoksen. Vegaaniannoksessa on kasviksia, lisuketta sekä vöner-pihvi.



Ensimmäistä kertaa ravintolaan saapuessa tarjoilija opastaa pihvien maailmaan esittelemällä heiltä löytyvät lihat. Lihoista esiteltiin tällä kertaa meille valikoimissa jatkuvasti olevat, sekä sesonkiherkkuja, kuten lammasta. Mielenkiintoinen tapa, mutta se valaisia hyvin lihojen eri ominaisuuksia, kuten marmoroitumista. Itselleni oli tulossa erittäin marmoroitunut New York Steak. Alla olevasta kuvasta näkyy esitellyt lihat, joista New York Steak on ylä vasemmalla. Kuvasta löytyy myös mehevä Rib Eye Steak alavasemmalta, sekä sisäfile ja lammas.



Alkuruokien tullessa pöytään, huomasin että täällä todella keskitytään konstailemattomaan, mutta herkulliseen ruokaan. Molemmat alkupalat, joita maistoin olivat herkullisia. Toinen oli super herkullinen tartar-annos ja toinen sisälsi portobelloa ja juustoa. Tarjoilijamme oli oikein ihana ja ammattitaitoinen ja kertoi hyvin annoksista. Kuulemma monet tulevatkin goodwiniin myös palvelun vuoksi. Kanta-asiakkaissa on henkilöitä, jotka välillä pyytävät pöytää niin, että saavat lempitarjoilijansa tarjoilemaan heille.


Oma pääruokani oli erittäin marmoroitunut New York Steak. Olen yleensä enemmän sisäfilen ystävä, mutta tästä pidin hurjasti. Pihvissä oli aivan loistava paisto, sen kypsyys aste oli ihan täydellinen ja se maistui herkulliselta. Kypsyys asteen saat luonnollisesti päättää itse, mutta well done-kypsyyttä, ei goodwin suosittele. Goodwinilla on muuten myös erittäin laaja viinivalikoima ja oma Sommelier joka valitsee listalle tulevat viinit. Viinejä on laajasti eri maista ja eri hintaluokista. Jokainen viini on kuitenkin tarkkaan harkittu. Joitain viinejä Goodwin myös tuo itse maahan.




Vaikka Goodwin onkin pihviravintola, ei se jätä kylmäksi jälkiruoissa. Tällä kertaa pääsin itse maistelemaan herkullista uutuutta, eli valkosuklaa fondantia. Se on uusi versio Goodwinin klassikosta, suklaafondantista. Heidän yksi toinen erikoisuutensa on muuten kolmen creme bruleen valikoima. Se tarkoittaa sitä, että samaan jälkiruokaan kuuluu maisteluannokset kolmesta erilaisesta bruleestä! Aikamoista!


Kaiken kaikkiaan kokemus oli erittäin hyvä ja voin suositella Goodwiniä lämpimästi kaikille. Se on auki vuoden jokaisena päivänä.


Tänne kannattaa tulla juhlimaan perhejuhlia, vuosipäiviä, syntymäpäiviä ja kaikkea muuta!



106 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page