top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

PAIKALLISTA RUOKAA HYVIN EPÄSUOMALAISESSA ILMAPIIRISSÄ

Lauantaina 21.4. Vihdin Nummelassa makumaailma oli paikallinen ja ilmapiiri kansainvälinen


Jaetut 7-8 henkilön pöydät, tuntemattomat vierustoverit, pitkä illallismenu eikä musiikkia. Voisi luulla, että tässä olisi katastrofin resepti. Päinvastoin. Vihti-menu pop up -illallinen polkaistiin käyntiin lauantaina 21.4. klo 18 Vihdin Nummelassa Hiisi Hotel Nummelan tiloissa. Ensimmäiset vieraat kolkuttelivat ovella jo puoli kuuden pintaan. Salissa ja keittiössä säpistiin vielä kiivaaseen tahtiin eikä tiimibriiffiäkään oltu ehditty vielä tehdä. Vieraita sisään ja homma käyntiin.


Chef Mikko Pakola


Mikäli Vihti-menu – pop up -illallinen tapahtumana ei ole tuttu sinulle suosittelen lukaisemaan Vihdin Uutisten artikkelin aiheesta tästä sekä katsomaan oheisen videosarjan.


YHTEISTYÖSSÄ ON VOIMAA


Ennen varsinaisen h-hetken avaamista palataan aavistus ajassa taaksepäin. Noin kuuden viikon suunnittelu, valmistelu ja yhteistyökumppaneiden hankinta huipentui paikalliseen pop up -illalliseen. Yksittäisesta tapahtumasta huolimatta ekologisuuteen pyrittiin kiinnittämään huomiota. Lähiruoka toki tukee ekologisuutta ja sen lisäksi esimerkiksi astiat kerättiin pitkälti pääkaupunkiseudun ja Vihdin kierrätyskeskuksista samalla astioiden jatkokäyttö huomioiden. Raaka-aineista hyödynnettiin osia, mitä ei normaalisti lautaselle asti aina päädy kuten sian saparoa tai nahkaa.Chef Joona Lehto


Pääyhteistyökumppaneiksi lähtivät mahtavasti mukaan Ollikkalan sikatila HaimoostaIllilän tila OjakkalastaTop Fuel Beer Company -pienpanimo Lohjan Muijalasta, Hiisi Homes & Hotels nummelalainen kasvava majoitusliike, Heleats, ekologinen designyritys Globe Hope sekä muun muassa Kungfu Girlin Rieslingistä tunnettu viinin maahantuoja Constellation Brands, mitä edustaa nummelalainen Jani Mälkki. Näiden kumppanien raaka-aineiden sekä tuotteiden ympärille luotiin paikallinen illalliskokonaisuus.


Hiisi Homes & Hotelsin Ari ja Päivi kiersivät metsästämässä muita paikallisia tuotteita Nummelan REKO-ringistä ja Nummelan torilta. REKOsta matkaan lähti Ajopään tilalta kananmunia, Krannin tilalta jauhoja sekä Tuulensuun tilalta hunajaa. Nummelan torilta narrattiin hauki Kalaliike ASPilta. Paikallisesta marketista tarttui matkaan Hortiherttuan yrttejä. Markus kävi Top Fuel Beer Companyn oluen noutoreissulla Lohjalla Lohjan paahtimosta nappaamassa tumma paahtoista kaffetta matkaan. Tiesitkö, että Lohjan paahtimolla on myös linkki Nummelaan? Lohjan paahtimon perustaja on nimittäin Nummelassa ja useammallakin paikkakunnalla tutun Ismet-ravintolan omistajan perustama paahtimo. Herralla oli aina ollut unelmana perustaa oma kahvipaahtimo sekä välimerellinen kahvila ja muutama vuosi sitten unelmasta tuli totta ja kahvila palvelee Lohjalla.


Muita upeita nostoja paikallisista raaka-aineista ovat muun muassa Arin ja Päivin pihan omenat, mitkä maistuivat jälkiruossa. Markuksen isä ja setä ovat ahkeria mustikan kerääjiä ja heiltä liikeni mustikoita metsän makeisiin kahvin kera. Innokas sienestäjä Suvi toimitti kuivattuja suppilovahveroja ja kuriositeettina Suvi kertoi, että sienet oli kerätty vähintään neljän kilometrin päästä lähimmästä maantiestä keskeltä metsää ja kuivatus oli tapahtunut aidossa leivinuunissa.


Paikallisuus ei rajoittunut ainoastaa tekijöihin, raaka-aineisiin ja tiloihin vaan onneksemme mukaan lähti myös paikallinen ekologinen design-yritys Globe Hope, jolta saimme essut koko tiimille, patalappuja sekä -kintaita ja viinipullopusseja. Kirsikkana kakun päällä Hiiden Helmet vihtiläisten käsityöläisten ja pienyrittäjien yhteisö saapui myös paikan päälle esittelemään upeita tuotteitaan.YMPÄRI PYÖREÄÄ PÄIVÄÄ PERJANTAISTA SUNNUNTAIHIN


Hiisi Homes & Hotelsin perhe aloitti perjantaina aamulla hotellihuoneiden tyhjennyksen, koska illallistilana toimi majoitushuoneet. Harvemmin illallisen lomassa on mahdollisuutta suihkutteluun, joten tämäkin olisi teoriassa ollut mahdollista. Mahdollisuutta ei tietojemme mukaan hyödynnetty. Jokaiseen majoitushuoneeseen katettiin pitkä illallispöytä. Keittiön mestarit, ravintola Fisken på Diskenin keittiömestarit sekä olympiamitalistit Joona Lehto ja Mikko Pakola aloittivat valmistelut jo torstain puolella jatkaen perjantaina ”misaamista”. Perjantai-illalla mestarit siirtyivät ravintola Fisken på Diskenin keittiöstä misojen kera Hiisi Hotel Nummelan kotikeittiöön, missä valmistelut olivat jo pitkällä. Matkalla mestarien matkaan liittyi piin kova keittäjä Konsta Karvonen, jolla on kokemusta huippukeittiöistä Ravintola Askista Via Tribunaliin. Perjantain päätteeksi keittiötiimi asettui aloilleen Hiisi Hotel Nummelaan ja paikallisen klassikkoravintola Ismetin kautta oli pikaisen saunaillan aika.


Konsta Karvonen ja karitsatartar


Lauantaina mukavan yölevon jälkeen aamu startattiin Hiisi Homes & Hotelsin perheaamupalalla. Aamiaisen jälkeen oli aika käydä vielä piipahtamassa hakemassa inspiraatiota ja viime hetken raaka-ainehankintoja kuuluisan Kokkokallion lähialueilta ja tarttui matkaan Nummelan torilta yrttejä sekä Cittarin pihalta Dollyn donitseja. Nummelan torilla karkkilalaisen Sundtrömin puutarhan väki oli ihmeissään, kun nuoret miehet olivat innoissaan yrteistä, mitä heillä oli tarjolla. Vastaavaa ei kuulemma ole tapahtunut kymmeniin vuosiin. Hyvin esivalmisteltu on kuin puoliksi tehty ja mestarit ottivat tyynen rauhallisesti keittiön haltuun puolilta päivin ja h-hetkeen oli aikaa noin kuusi tuntia. Fiilis oli huipussaan ja sopiva kiire saatiin kuin saatiinkin aikaan.Hiiden miehet Markus, Niklas ja Ari


Illallinen oli loppunmyyty ja vieraita oli tulossa 30. Illan tarjoilijoina toimivat Hiisi Homes & Hotelsin yrittäjät Niklas, Ari sekä allekirjoittanut. Niklas ja Ari olivat jännän äärellä olihan heillä elämänsä ensimmäinen serviisi tiedossa. Markuksella on taustaa myös ravintolan salin puolelta vaikkakin viimeisimmästä salivuorosta taitaa olla jo kulunut lähemmäs 10 vuotta.


Alla olevasta menusta ja kuvista voit tutustua illan menuun ja juomavalintoihin.
Katastrofi oli kaukana illallisella. Kokonaisuus oli oikea makujen ilotulitus ja ruoan ja juoman yhdistämistäkin kehuttiin. Snacksien ja ensimmäisten alkuruokien jälkeen salinkin jännitys hieman tasaantui ja ilta eteni tarjoilun puolesta mukavasti eteenpäin. Aivan käsittämätöntä oli huomata upea puheensorina huoneissa ja ruoka oli yhdistänyt aivan ventovieraita uskomattoman epäsuomalaisella tavalla. 

Vihti-menu pop up -illallinen oli ikimuistoinen elämys järjestäjille ja vieraiden puheiden mukaan heille myös. Facebookissa kaikui jo toiveet uusinnasta, joten katsotaan mitä tämä porukka saa aikaan ja seuraavaksi keksii. Iso kiitos kaikille osallisille!33 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page