top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

MAKUMATKALLA HELSINGISTÄ: ESPOO

Uuden länsimetron avauduttua helsinkiläisetkin ovat osanneet tulla Espooseen. Matka Rautatientorilta Aalto-yliopiston metroasemalle Otaniemeen kestää itse asiassa vain 12 minuuttia. Kyllä, nyt sinäkin löydät perille Espooseen!


Hieman metroa myöhemmin ovensa aukaisi myös ehkäpä paras syy lähteä tekemään makumatka Helsingistä Espooseen. ”Good things come to those who wait” sanoo Ravintola Fat Lizardin slogan. Tällä tarkoitetaan Espoon ei niin hehkutettua ravintolakulttuuria ja -tarjontaa. Espoossahan lähes jokainen ravintola löytyy kauppakeskuksen tiloista ja laittaa heillä on tapana laittaa ovensa kiinni aikaisemmin kuin Citymarketti.


ESPOOSEEN VOI NYT LÄHTEÄ MAKUMATKALLE VUODEN JOKAISENA PÄIVÄNÄ!


Ei niin espoolaiseen tapaan! Ravintola Fat Lizardin keittiö on auki vuoden jokaisena päivänä


No nyt on selvillä, että Espoossakin on ravintola, mutta mitä sieltä saa?

Normaalin À la carte -listan herkkujen lisäksi ravintolassa tarjoillaan vuoden jokaisena sunnuntaina FAT Brunssi ja teemapäiviä löytyy, kuten nyt ajankohtainen FAT XMAS Buffet.

Mainittakoon nyt vielä ennen näiden ruokalistojen tarkempaa tarkastelua, että Fat Lizardin keittiömestari Matti Hälvä ja hänen oikea kätensä Emanuele Garieri nappasivat Pizzanleipureiden MM-pronssia 2018 API-liiton järjestämässä kisassa Italiassa. Ei siis aivan maailman paras, mutta varmasti Espoon paras pizza löytyy Fat Lizardilta.


Sunnuntaibrunssi on nimeltään FAT BRUNSSI. Tämä ei ainoastaan johdu ravintolan nimestä, vaan kyseessä on oikeasti astetta ”fatimpi” brunssi. Menu vaihtelee, mutta aina aloitetaan aamiaisesta, jatketaan kasviksilla ja salaateille ennen kuin hypätään kala- ja äyriäispöytään, josta päästään monen dinnerinkin kalpeaksi jättävään pääruokapöytään ja lopuksi (jos pystyy) voi herkutella vielä mukavalla kattauksella jälkkäreitä.

Lounas on tarjolla jokaisena arkipäivänä ja kasvisruokailijoille on tietysti tarjolla aina oma vaihtoehto. Esimerkiksi maanantaina tarjoiltiin Spicy Chicken (Kananpoikaa, chiliä, tomaattia, pitaleipää, riisiä & tilli-jogurttia) ja kasvisvaihtoehtona oli Spicy Nyhtis, missä kananpoika oli korvattu nyhtöherneellä.

À la carte listalta löytyy jopa surullisen herkullisia annoksia, kuten ”RODOLF” – mureaa poron lapaa, poronsydänpuuteria, tuoretta tryffeliä, puikulaperunapyreetä & puolukkaa. Surullisesti nimettyä pääruokaa voi tosin tasapainottaa hauskalla alkuruualla, kuten ”HOPPERS TACO” -kotisirkkasirkkatacoilla.

Juomatarjonta on monipuolinen, erityisesti oluenystäviä hemmotellaan. Hanavalikoimaa riittää ja erikoisuutena hanasta löytyy ravintolan kumppanin Fat Lizard pienpanimon Fat Lab – prototyyppisarjan vaihteleva testierä. Toki muillekin kuin oluenystäville löytyy vaihtoehtoja, kuten lista moctaileja ja viinejäkin jopa 34 vaihtoehtoa.Joululounas poikkeaa Ravintola Fat Lizardissa hieman muista joululounaista (tämä ei ole perinteinen vaihtoehto edes espoolaisille). Kyseessä on nimittäin joululounas, joka ei sisällä jouluruokaa. Ei rosollia, silliä, laatikoita tai kinkkua. FAT XMAS -lounaan pöydät notkuvat brunssin tapaan ”All you can eat” tyyliin tarjoiltavia herkkuja. Menu on sen verran kattava, että suositeltavaa on katso kuvia alla. Kuvat on otettu 5.12.2018 järjestetyltä ihka ensimmäiseltä Ravintola Fat Lizardin joululounaalta.30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page