top of page
Etsi
  • Writer's pictureMarkus

Radalla Resort - laadukasta lomailua arvostaville

Päivitetty: 2. elok. 2023

Kaupallinen yhteistyö Radalla Resort


Google-arvostelut: 4,6 / 5

Matka-aika Helsingistä: 1h 44min autolla

Ruokaelämykset kohteessa: Kartanoravintola Balladi palvelee lounas- ja illallisaikaan sekä tarjoilee aamiaista lähituottajien antimista Ruokaelämykset lähistöllä: Iitin kylältä seitsemän minuutin ajomatkan päästä löytyy mukava Farmer's Market - Iitin maatilatori ja vartin ajomatkan päästä löytyy Olga Temosen Pizzeria-kahvila REHTORI

Majoitustyypit: Kartano- ja rantahotelli sekä rantahuviloita. Kaikki majoitustyypit ilmastoituja ja rantahuviloissa myös kätevä minikeittiö.

Lisätietoja ja varaukset: radallaresort.fi


Olemme muutaman vuoden pähkäilleet, että mistä löytyisi laadukkaita lomakohteita kotimaasta kahdelle henkilölle. Arvostamme kovasti mökkityylistä kokemusta kaikilla herkuilla, mutta olemme ajatelleet, että tällaisia kohteita ei toistaiseksi vielä ole ihan liikaa saatavilla. The Barö ja Kuru Resort ovat olleet isosti esillä viime vuosina, mitkä toki osuvat kuvaukseen hyvin. Mökkejä tai huviloitakin on tarjolla, mutta niiden suurin ongelma on, että mökit ja huvilat tuppaavat olemaan turhan suuria kahdelle, mikä useimmiten tarkoittaa, että hintataso karkaa aivan käsistä. Iloksemme olemme pienen tutkimustyön tuloksena löytäneet sopivan matkan päässä Helsingistä olevia sekä resort-henkisiä kohteita että huvilakohteitakin kahdelle henkilölle, joten haluamme nostaa näitä esille muillekin, jotka etsivät samantyyppisiä paikkoja lomailuun. Foodie Getaway -reissussa meille tärkeää on järkevän sijainnin lisäksi rauhallisuus, siisteys, laadukas majoitustuote sekä hyvä ravintola tai ravintoloiden läheisyys. Plussaa rannasta. Nostimme juuri kaiken kaikkiaan kolme kriteereihimme soveltuvaa mielenkiintoista nautiskelijan kohdetta, voit lukea artikkelin täältä.


Löysimme Kouvolan kupeessa Iitissä sijaitsevan Radalla Resortin vasta tänä kesänä ja meillä oli ilo tehdä yhteistyövisiitti yhden yön miniloman merkeissä kohteeseen heinäkuussa. Verkosta ja somesta löytämämme materiaalin perusteella saimme kuvan, että kyseessä lienee suhteellisen uusi resort-kohde ja iloinen yllätys oli, että matkaa kohteeseen pääkaupunkiseudulta ei ole kuin hieman reilu puolitoista tuntia. Uudehkon resortin kohdalla verkosta ja somesta ei vielä löytynyt yllin kyllin materiaalia, joten viimeistään Google-arvosteluiden kunnoitettava keskiarvo 4,6/5 vakuutti meidät, että tässä paikassa on nyt oltava jotain poikkeuksellista. Kaiken lisäksi huomasimme hiljattain valmistuneet upeat rantahuvilat, mikä majoitustuotteena on juuri sellainen mitä haluamme ja ennen kaikkea suunnattu kahdelle henkilölle.


Matkasuunnittelu

Meillä matkasuunnittelua ohjaa herkulliset pysähdyspaikat. Radalla Resort tosin on niin lähellä, että olisimme voineet tuikata sinne suoraan pysähtymättä missään matkan varrella. Lyhyen googlettelun perusteella bongasimme kuitenkin Olga Temosen Pizzeria-kahvila REHTORIn, joten ajattelimme, että siellä olisi mukava poiketa lounaalla matkalla Radalla Resortiin. Pizzeria-kahvila REHTORIN yhteydessä on myös Olgan farmi, mikä todella on lapsiperheiden suosiossa. Kohde on siis ehdottomasti must lapsiperheille, jotka reissaavat Kouvolan suunnalla. Meitä Olgan farmi ei sinänsä niin kiinnostellut, joten keskityimme ruoasta nautiskeluun.

Pizzeria-kahvila REHTORI
Pizzeria-kahvila REHTORI puulämmitteinen pizzauuni

Vanhaan kyläkouluun tehty pizzeria-kahvila REHTORI oli viihtyisä ja porukkaa todella hyvin liikenteessä heinäkuisena keskiviikkona myöhäiseen lounasaikaan. Palvelu pelasti ripeästi ja taululta näki heti mikä olisi arvio pizzan odotusajasta. Kyseessä on siis premium-pizzeria, missä hapanjuureen leivotut pizzat paistetaan puulämmitteisessä uunissa. Alkuruokaosastolla olisi ollut ihan kivoja antipasti-annoksia, mutta päädyimme tilaamaan pizzat ja jatkamaan matkaa. Nautiskelimme pari erilaista pizzaa, joista brie-päärynä oli hassusti punainen pizza, joten raaka-aineet eivät aivan päässeet mielestämme yhtä hyvin oikeuksiinsa mitä ne olisivat päässeet, jos pizza olisi ollut valkoinen. Joka tapauksessa vierailun arvoinen paikka, jos satut liikkumaan seudulla vaikkakaan pizzat eivät sinänsä eroa Helsingin premium-pizzoista, taattua tavaraa.


Iitin Kausala taitaa olla Radalla Resortia lähinnä oleva kylä ja ennen päätymistä lopulliseen kohteeseen tsekkasimme paikallisen K-Marketin sekä leipomon tarjonnan, mitkä eivät kyllä säväyttäneet. Onneksi bongasimme vielä paikallisen Iitin Farmer's Market - maatilatorin, mikä oli oikein mukava tuttavuus. Nappasimme maatilatorilta paikallisen leipomon pullat ja kouvolalaisen Hoppa-panimon oluet matkaan ja siirryimme Radalla Resortiin.


Positiivinen yllätys heti kättelyssä

Radalla Resort
Radalla Resort | Kartanohotelli ja ravintola Balladi

Saavuttuamme Radalla Resortin parkkialueelle oli päärakennus ja sen edusta jo pelkästään upea ilmestys. Päärakennus on kunnostettu upeasti piha-alueet mukaan lukien ja taustalla kimmelsi Urajärvi. Respassa todella mukava palvelu, avaimet matkaan ja auton sai aivan rantahuvilan viereen. Radalla Resortissa on 10 kpl hiljattain valmistuneita rantahuviloita ja sen lisäksi päärakennus toimii kartanohotellina ja vierestä löytyy rantahotellin rakennus. Suuri plussa tätä nykyä on, että kaikista majoitusvaihtoehdoista löytyy ilmalämpöpumppu, joten majoittuessa ei tarvitse hikoilla.


Hintasosta mainittakoon, että rantahollin huoneet maksavat heinä-elokuun taitteessa Radalla Resortin nettisivujen mukaan noin 125 € / yö, kartanohotellin huoneet noin 150-170 € / yö ja rantahuvila noin 205 € / yö. Hintoihin sisältyy aamiainen sekä saunamahdollisuus. On hyvä huomioida, että hinnat tuttuun tapaan vaihtelevat viikonpäivien ja ajankohtien mukaan. Kaiken kaikkiaan sanoisimme, että hintataso on kuitenkin laatuunsa nähden maltillinen, joten hinta-laatusuhde on hyvä.


Kahden hengen rantahuvila järvinäköalalla

Parkkeerasimme auton kätevästi rantahuvilan vieressä olevalle omalle paikalle. Rantahuvilat ovat uudenkarheita ja niissä huokui vielä uutuus. Siisteydestä täysi kymppi ja kylpyhuone oli mukavan tilava, joten ei tarvinnut ahtautua pieneen suihkukoppiin. Huvilassa tuntui, että materiaaleihin ja sisustuselementteihin oli todella panostettu. Sängyt ja unituotteet taattua Familonin tuotantoa ja kätevä minikeittiö avautui kaapista. Huvilakokemuksen kruunasi terassi järvinäköalalla sekä ilmalämpöpumppu. Mitä muuta voisitkaan toivoa pieneltä huvilalta. Jos olet liikenteessä kolmen henkilön porukalla niin lisävuode tai matkasänky on saatavilla.


Kartanoravintola Balladi tarjoilee paikallisia makuja

Majoituksen hintaan sisältyy aamiainen, missä on iloksemme paikalle sopivaan tyyliin ennemmin panostettu laatuun kuin määrään. Tänäkin kesänä on muualla päässyt kokemaan loputtomia aamiaisbuffetteja missä on nimenomaan keskitetty määrään laadun kustannuksella ja niistähän nyt ei tule kuin paha mieli. Radalla Resortin aamiainen oli tyylikkäästi katettu kartanoravintolan aamiaiskeittiömäiseen tilaan. Usein aamiaisen laatua kuvaa hyvin niin sanottu munakokkeli-indeksi eli käytännössä, jos munakokkeli on tehty jauheesta kertoo se kaiken tarvittavan koko aamaisesta kun taas jos kokkeli on tehty oikeista kananmunista viittaa se taas toisenlaiseen aamiaiskokemukseen. Täällä kokkeli oli tehty oikeista munista. Aamiaisella oli tarjolla muun muassa voileipiä täytteillä, pienpaahtimokahvia, tuoremehuja, maistuvaa puuroa, muroja, pekonia, nakkeja, munakokkelia sekä tuoreita hedelmiä nätisti leikattuna. Aamiainen kokonaisuudessaan palveli oikein mukavasti.


Meille oli varattu Stay & Dine -paketti mikä sisälsi kolmen ruokalajin illallisen Kartanoravintola Balladissa. Kolmen ruokalajin illalliseen kuului kevyen kesäinen alkuruokasalaatti, vapaavalintainen pääruoka sekä jälkiruoaksi jäätelö tai sorbet. Pääruokavaihtoehtoja oli monipuolisesti liha-, -kala, -vege ja kanavaihtoehto saatavilla. Ravintolatila on upean valoisa ja pitkälti jokaiselta paikalta näkee terassilta avautuvan järvinäköalan.


Juomalista oli sopivan kattava ja olutosastolta löytyi kouvolalaisen Hoppa-panimon artesaanioluita. Stay & Dine -pakettiin kuului myös tervetulomalja ja nautimme sen vasta illallisen yhteydessä. Alkuruoka oli freeshi suhteellisen simppeli salaatti. Pääruoaksi valitsimme molemmat kuhan Pannulla paistettua kuhaa sitruksisessa valkoviinivoi-kastikkeessa, yrttiperunoita ja kapriksia rucolapedillä, sekä kauden kasviksia. Kuha oli hyvin paistettu ja annos oikein kesäinen. Jälkiruoaksi jäätelöä kinuskikastikkeella. Menu kokonaisuudessaan oikein kesäinen. Seuraavalla kerralla ehdottomasti kokeiluun kesämenulta löytyvät tapas-henkiset Radalla Resortin radakset sekä jälkiruokapuolelta suklaakakkua ja creme bruleeta.


Monipuolinen aktiviteettivalikoima

Yhden yön reissussa olisi aivan riittävä elämys nauttia vain olemisesta ja herkuttelusta. Aktiviteettien nälkäisille Radalla Resortista löytyy vaikka ja mitä tekemistä. Ensimmäisenä päivänä kävimme kiertämässä noin 8 km mittaisen luontopolun, mikä oli sinänsä hieno läpileikkaus suomalaiseen kesään sillä matkan varrella maisemat ja maasto vaihtelivat järvenrannasta, mökkitiestä, golf-kentästä, metsäpolusta, pitkospuihin ja aina kyläkaupan raittiin. Haastavuudeltaan reitti oli helppo / keskivaikea, joten äärimmäistä atleettisuutta reitti ei vaadi, mutta lastenrattaillakaan reissuun ei kannata lähteä. Illalla kävimme kokeilemassa huvilamajoitukseen kuuluvan yleisen huvilasaunavuoron järvenrannassa ja pulahdimme Urajärveen.

Radalla Resort
Radalla Resort

Lähtöpäivänä rantahuvilalta avautuvista maisemista sekä aamiaisesta nautiskelun lisäksi kävimme ottamassa hien pintaan upouudella padel-kentällä. Kohteessa on lisäksi saatavilla mm. sup-lautoja, soutuvene, golfia naapurissa kävelymatkan päässä, live-musiikkia tasaisin väliajoin jne. Kaikin puolin visiitti oli oikein onnistunut ja ehdottomasti tulemme vierailemaan uudelleen Radalla Resortissa.

292 katselukertaa

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

ความคิดเห็น


ปิดการแสดงความคิดเห็น
bottom of page