top of page
Etsi
  • Writer's pictureMarkus

3 x Foodie Getaway -kohteet

Päivitetty: 15. elok. 2023

Loppukesän Foodie Getaway -kohteina pinnalla ovat erityisesti kohteet, mistä löytyy tekemistä ja herkuteltavaa myös vaihtelevilla säillä. Foodie Getaway -kohteina voidaan pitää kohteita mitkä tarjoavat nautiskelijoille laadukkaan 1-2 yön rentoutumispaikan ja lisäksi kohteesta tai sen ympäristöstä saa herkullisia elämyksiä. Olemme tarkoin valinneet omien preferenssiemme mukaan loppukesälle ja alkusyksylle muutaman mielenkiintoisen Foodie Getaway -kohteen lyhyeen esittelyyn. Joukossa on aivan uusi tulokas kuin myös perinteikkäämpiä lomakohteita.


Tarkkaan valikoiduista vaihtoehdoista kaikki sijaitsevat Foodie Getaway -kohteelle määritellyn 3 h 30 min säteellä Helsingistä ja ovat ansaitusti kotimaan kohteita. Matka-ajat on laskettu käytännössä Google Mapsin mukaan Helsingin keskustasta autolla matkustaen. Osa kohteista on hankalasti julkisilla saavutettavissa, mutta vaihtoehtoja julkisilla kohteeseen matkustamiseen löytyy myös. Omat reissumme teemme sähköautolla. Mukana on mukavasti yksi kohde pääkaupunkiseudulta, kun taas kaukaisin kohde löytyy Joroisista. Laadultaan kaikki kohteet ovat erityisen laadukkaita, mutta vaihtoehtoja löytyy myös monelle eri budjetille.


Radalla Resort

Radalla Resort tuntuu olevan melkoinen hidden gem suhteellisen lähellä pääkaupunkiseutua. Todella hienosti kunnostettu kohde, mistä löytyy uudistetun kartanohotellin- ja ravintolan lisäksi rantahotelli- ja huviloita, erilaisia saunoja, padel-kenttä, 8 km retkipolku, golfia aivan vierestä sekä tottakai mahtava järven ranta. Radalla Resortiin kannattaa kokemuksemme perusteella lähteä parin yön mittaiselle reissulle.


Vierailimme Radalla Resortissa heinäkuun lopulla ja vierailustamme voit lukea lisää täällä.

Google-arvostelut: 4,6 / 5

Matka-aika Helsingistä: 1h 44min autolla

Ruokaelämykset kohteessa: Kartanoravintola Balladi palvelee lounas- ja illallisaikaan sekä tarjoilee aamiaista lähituottajien antimista Ruokaelämykset lähistöllä: Iitin kylältä seitsemän minuutin ajomatkan päästä löytyy mukava Farmer's Market - Iitin maatilatori ja vartin ajomatkan päästä löytyy Olga Temosen Pizzeria-kahvila REHTORI

Majoitustyypit: Kartano- ja rantahotelli sekä rantahuviloita. Kaikki majoitustyypit ilmastoituja ja rantahuviloissa myös kätevä minikeittiö.

Lisätietoja: radallaresort.fi


Billnäsin ruukki


Lähivuosina kattavan kunnostuksen läpikäynyt Billnäsin ruukki lyhyen matkan päässä pääkaupunkiseudusta palvelee ympäri vuoden toteuttaen nautinnollisia elämyksiä nautiskelijoille. Kulttuurista eri muodoissa kiinnostuneille Billnäsin ruukki tarjoilee erilaisia elämyksiä vuoden mittaan musiikista, taiteeseen ja aina stand upiinkin. Kohteesta löytyy käsityö- ja design -puoteja, taidenäyttely sekä suklaatehdas.


Google-arvostelut: 4,1 / 5 Matka-aika Helsingistä: 1h 4min autolla. Julkisilla pääset suht kätevästi junalla tai bussilla Karjaalle ja Karjaan matkakeskuksesta on noin parin kilometrin matka Billnäsin Ruukkiin. Julkisilla matkaan on hyvä varata noin pari tuntia.

Ruokaelämykset kohteessa: Ympärivuotinen Billnäsin ruukin ravintola palvelee aamiaisella, lounaalla ja illallisella. Kesäaikaan kesäravintola Scarlett O'Karis ja kesäkahvila Kakkukahvila Ellen ovat lisäksi avoinna.

Ruokaelämykset lähistöllä: Lähistöltä löytyisi paljonkin erilaisia herkutteluvaihtoehtoja, mutta nostetaan esille Mustion Linna noin 20 minuutin ajomatkan päässä, mistä saa hyvin eksklusiivisen lounas- tai illalliskokemuksen ainutlaatuisessa ympäristössä.

Majoitustyypit: Tunnelmallisia kartanohenkisiä huoneita, upouusi Hisingerin torni -sviitti sekä pari huoneistoa.

Lisätietoja: billnas.fi


Pihla's Resort


Pihla's Resort on vuonna 2023 avattu uusi tuttavuus Joroisissa. Kohde on yleillisimmistä päästä resort-kohteita koko Suomessa ja vierailulla voi keskittyä ultimaattiseen nautiskeluun ja hyvinvoinnin edistämiseen. Majoitu laadukkaissa villoissa, rentoudu day spassa, rantasaunalla, järvessä sekä ulkoporealtaissa sekä kuntoile äärimmäisen monipuolisen liikuntavalikoiman puitteissa. Herkuttelusta ei vielä mainittu sanaakaan, mutta lienee sanomattakin selvää, että kokonaisvaltainen herkuttelu on myös suuressa roolissa Pihla's Resortissa.


Google-arvostelut: ei vielä arvosteluja Matka-aika Helsingistä: 3h 20min autolla. Bussilla on mahdollista matkustaa Joroisiin, mistä on 18 km matka kohteeseen.

Ruokaelämykset kohteessa: Kohteesta löytyvät Ravintola Siimes, Rantaklubi Koto, Loungebaari Talvipuutarh sekä Kahvila Trapesa huonepalvelua unohtamatta varmistavat, että saat varmasti makunystyröille erilaisia kokemuksia aina halutessasi.

Ruokaelämykset lähistöllä: Vierailun arvoinen kohde TeaHouse of Wehmais löytyy noin 20 minuutin ajomatkan päästä. Kokeile vaikka ennakkovarauksella suosittua Afternoon Tea -kattausta.

Majoitustyypit: Garden Villoja ja Forest Suiteja vaativaankin makuun.

Lisätietoja: pihlasresort.com

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page