top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

Bella Lake Resort ainutlaatuinen kaupunkikohde

Kaupallinen yhteistyö Bella Lake Resort


Google-arvostelut: 4,5/5 Matka-aika Helsingistä: 4h 15min autolla

Ruokaelämykset kohteessa: Bella Lake Resort tarjoilee erinomaisen lähiruoka-aamiaisen joko noutopöydästä nautittuna tai suiteen tarjoiltuna Ruokaelämykset lähistöllä: Naapurissa Bellanrannassa sijaitsee Ravintola Kuopion Saana, mistä saa herkullista lounasta, illallista ja brunssia ainutlaatuisessa järvimiljöössä. Kuopion keskustan ravintolatkaan eivät ole kuin parin kilometrin päässä ja voit tutustua esimerkiksi Bella Lake Resortin herkullisiin suosituksiin.

Majoitustyypit: Paritalomuotoiset Suitet kahdelle henkilölle sijaitsevat aivan veden rajassa ja jokaisessa suitessa on oma terassi sekä laituri mistä pääsee pulahtamaan suoraan järveen. Osassa Suiteista on myös oma sauna. Lisätietoja ja varaukset: bellalakeresort.fi


Bella Lake Resort on siitä ainutlaatuinen resort-kohde koko Suomessa, että se sijaitsee aivan järven rannassa ja lähestulkoon kävelymatkan päässä Kuopion keskustasta. Bella Lake Resortissa on siis mahdollista yhdistää ultimaattinen rentoutuminen veden äärellä ja halutessaan kaupungille pääsee herkuttelemaan ja shoppailemaan muutamassa minuutissa. Vieraalla ei kuitenkaan ole mitään tarvetta poistua Bellanrannasta ottaen huomioon, että aamiainen on mitä mainioin, lounasta ja illallista saa Ravintola Kuopion Saanasta naapurista ja halutessaan Woltia voi käyttää huonepalveluna ja tilata erinäisiä herkkuja haluamastaan Kuopion ravintolasta suoraan ovelle toimitettuna. Bella Lake Resortin suitejen minibaarista löytyy virvokkeita, pientä snäkiä ja muun muassa paikallista Iso.Kallan Panimon olutta ja viinejä. Bellanrannassa sijaitsee myös paikallisista panimoista Iso-Kallan panimo sekä Rock Paper Scissors Brewing Co, joten voit helposti piipahtaa nauttimaan panimobaarien antimista sekä napata matkaan kotiinviemisiä.

Bella Lake Resort puisto
Matkalla kohti Kuopiota

Läksimme extempore juhannuksen viettoon Bella Lake Resortiin autolla pariksi yöksi. Viitostien varrella vakiintuneita herkuttelijan pysähdypaikkojamme ovat Heinolan Heila ja TeaHouse of Wehmais. Heilasta saa rehtiä lähiruokaa ja sieltä löytyy monipuolinen lähiruokatorihenkinen kauppa, mistä saa herkut mukaan määränpäähän. Mainittakoon, että Heilan yhteydessä on myös monipuoliset ja tehokkaat sähköautonlatausmahdollisuudet. TeaHouse of Wehmaisissa teevalikoima on toki todellinen valtti ja siihen kaveriksi skonssia tai vaikka kattava iltapäiväteekokonaisuus etukäteen varattuna. Taitaa sieltä saada ainakin toisinaan myös ihan ruokaakin. Heilassa pysähdyimme menomatkalla ja tullessa tiemme vei ensimmäistä kertaa Kenkaveroon Mikkelissä. Kenkävero oli positiivinen yllätys ja sieltä löytyy kartanohenkinen ravintola, kesäinen rantakahvila sekä lähiruokaputiikki. Vaatetta ja designiakin on saatavilla. Sähköautonlatausmahdollisuudet tosin ovat heikohkot ja hitaita latauspaikkoja on vain kaksi saatavilla.


Muista herkuttelijan kohteista listallamme on edelleen Tertin Kartano missä emme toistaiseksi ole saaneet mahdollisuuttaa piipahtaa. Jos halajat burgeria niin voit ajella toiseen suuntaan Jyväskylän kautta ja pysähtyä matkan varrella Suomen parhaan burgerin tittelillä varustettuun Hankasalmen Grill Roomiin, mutta suuren suosionsa johdosta tähän reittivaihtoehtoon kannattaa varata hieman enemmän aikaa, sillä kuulemamme mukaan jonoa tuppaa olemaan.


Kuopioon saapuessa vakiopitstoppimme on aina Kalakukkoleipomo Hanna Partanen, mistä käymme nappaamassa matkaan lihapiirakoita, munkkeja sekä karjalanpiirakoita. Nimensä mukaisesti saatavilla on lisäksi muun muassa kalakukkoja. Vinkkinä, jos saapumisesi jää illalle kannattaa puhelimitse tehdä jo ennakkoon varaus haluamistasi herkuista varmistaaksesi niiden saatavuuden saapuessasi.


Viikonloppu Bellanrannassa

Bellanranta on upea kohde järven rannalla, missä on saatavilla paljon erilaisia aktiviteetteja. Aivan Bella Lake Resortissa kiinnin on Bellanpuisto, mistä löytyy minigolf-rata ja padel-kenttiä. Bellanrannasta löytyy vesiaktiviteetteja ja Kuopion Saanasta ravintolan lisäksi monipuolinen spa. Kuopion Saanan spassa on pari erilaista saunaa, perinteinen ja palkittu savusauna, pore- ja kylmäaltaita sekä suurehko lämmitetty ulkouima-allas. Spa tuntui olevan myös paikallisten suosiossa eikä ihme.Bella Lake Resortissa on yhteensä 18 suitea ja jokaisesta on oman laiturin kautta pääsy suoraan järveen. Palvelu on savolaisen lupsakkaa ja kiireetöntä, joten arjen kiireet unohtuvat, kun ajat resortin porteista sisään. Sähköauton latauspaikkoja on useita ja hintakin vain 10 € per vuorokausi, joten saat helposti yön yli akun ladattua seuraavan päivän seikkailuja tai kotimatkaa varten. Bella Lake Resort on avattu vuoden 2023 loppupuolella, joten kaikki koko kohde on aivan uudenkarhea ja suitet edustavat upeaa puuarkkitehtuuria.


Saimme ilon majoittua saunallisessa Bella Suitessa, missä oli oma hirsisauna. Suite oli ilmastoitu, hyvin varusteltu ja vastaavanlaisiin majoituskohteisiin verrattuna oikein tilava. Omalla terassilla kelpasi nauttia järvimaisemista omassa rauhassa ja sisäänvedetty terassi piti tuulenkin mukavasti aisoissa sillä sää vierailumme aikana ei ollut helteinen vaikkakin oikein passeli.


Herkuttelua aamusta iltaan

Ensimmäisenä aamuna kävimme kokeilemassa Bella Lake Resortin päärakennuksessa noutopöytäaamiaisen. Arvostamme kovasti, että aamiaistarjonnassa on panostettu enemmän laatuun kuin määrään. Aamiainen koostui muun muassa liperiläisen Sorsan kotileipomon karjalanpiirakoista, Leipomoliike Irene Partasen kalakukosta, itsetehdystä granolasta jugurtin kera, Ylämaan karjan itsetehdyistä lihapullista ja käsin aidoista raaka-aineista rakkaudella tehdystä munakkaasta, mikä muuten valehtelematta oli todennäköisesti parasta munakasta mitä olemme syöneet majoituksen yhteydessä. Toisena aamuna tilasimme aamiaisen huoneeseen ja huoneaamiainen sisälsi runsaan valikoiman noutopöydästä tuttuja herkkuja ja lisäksi aamiaiseen sisältyi chiapuuro. Suosittelemme ehdottomasti tilaamaan vähintäänkin yhtenä aamuna aamiaisen suiteen, sillä miljöö kiireettömään herkutteluun omassa rauhassa on paras mahdollinen.

Bella Lake Resort aamiainen suitessa

Ensimmäisen illan illalliselle suuntasimme Ravintola Kuopion Saanaan. Olimme aikaisemmin maistelleet Hanna Partasen lihapiirakoita, joten nälkätilanne ei aivan mahdollistanut nautiskelua pitkän kaavan mukaan. Alkuun otimme ruoahalua herättelemään maistelulautasen kahdelle jaettuna ja pääruoaksi nautimme maistuvaa risottoa. Kertaalleen piipahdimme Kuopion satamatorilla ihmettelemässä rauhallista juhannusmenoa ja pysähdyimme Kalla Loungen terassille syömään tietenkin, paikallisesti parhaaksi burger-ravintolaksi tituleeratun Burger5-kesäkeittiön, muikkuja.


Majoituskohteissa, missä ei ole omaa ravintolaa vahvuudeksi usein muodostuu huonepalvelu, sillä Woltin kautta saatavilla on monipuolinen kattaus vaihtoehtoja koko kaupungin ravintolatarjonnasta eikä tilaus ole sidottu vain siihen yhteen majoituspaikan omaan ravintolaan. Juhannusaattona emme jaksaneet enää toistamiseen lähteä kaupungille vaan tilasimme suositusta italialaisesta Pizzeria Sorrentosta aidot napolilaiset pizzat, mitä sitten nautiskelimme järven liplatusta ihaillessa.


Kaiken kaikkiaan vierailu Bella Lake Resortissa ylitti odotuksemme. Savolaista vieraanvaraisuutta, upea sijainti keskustan läheisyydessä järven rannassa ja huikeat aktiviteettimahdollisuudet. Kokeilimme tottakai vauhdikkaan minigolf-radan, hikoilimme padelin merkeissä ja rentouduimme Kuopion Saanan spassa. Ensi kerralla listallamme on vierailu Luoto Kuopiossa ruokailun merkeissä.30 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


Los comentarios se han desactivado.
bottom of page