top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

BAE, NATURALLY


Heleats haastatteli ravintola Naturan ravintoloitsija David Albertia, olimmehan uteliaita kuulemaan mistä "Baesta" nyt kuiskitaan!


Mitä kuuluu, David?


Kiitos hyvää! Mielenkiintoinen vuosi takana.


Ravintola Natura on tainnut saada sisaren? Kerro miten Bae Brgrs And Eats on syntynyt, mistä idea lähti?


Baen idea lähti ensisijaisesti Naturassa käyttämistämme laadukkaista raaka-aineista ja halusta tuoda kotimaisia, korkeatasoisia raaka-aineita kaikkien ulottuville. Lisäksi korona on vaikuttanut henkilökunnan ja myös moneen pientuottajan työtilanteeseen. Bae työllisti välittömästi koko henkilökuntamme mikä oli tärkeää, sillä kokoaikaisesta työhön paluusta ei varmasti tulla samaan vielä mitään takeita vähään aikaan. Myös monien pientuottajien tilanne on ollut huono, kun ravintola-alan hidastuminen on vienyt toimeentulon. Kun meillä on käsillä upeita raaka-aineita ja osaavaa henkilökuntaa halusin tuoda niitä esille mahdollisimman yksinkertaisella ja helposti lähestyttävällä tavalla kaikkien saataville.


Lempiannoksesi Baen listalla?


Buttermilk fried chicken on tämän hetken suosikki. Teimme paljon työtä, jotta saimme marinadin ja kuorrutuksen kypsennysajat haluamallamme tasolle. Annos kestää myös hyvin kotiin toimituksen ja kana pysyy rapeana n. 40min valmistuksen jälkeen (huom. keskiverto toimitusaika valmistuksesta n. 10min). Mausteensa voi valita ja lisätä sen itse; vaihtoehtoina esim. Sichuan, BBQ, Italian ja muita, mutta tuossa omat suosikkini. Käsityötä on kaikkien annosten takana mm. Pulled Porkin valmistus vie yht. kuusi päivää (1pv suolaus ja savustus, 2pv marinadi ja 3pv kypsennys).


Mikä sinua inspiroi fast casual / street -ruoassa?


Etenkin kun matkustaminen on lähiaikoina ollut hiukan haastavaa, tuli ajatus; mitä matkoilla on tullut syötyä? Mitkä on ollut niitä annoksia, jotka ovat jääneet mieleen? Baessa tarjoamme näitä muistoja; Jenkeistä, Lontoosta, Barcelonasta, Pariisista; fried chicken, croquettes, cheese burger, lobster roll. Kun näihin yhdistetään kotimaisten pientuottajien laadukkaat raaka-aineet ja tehdään simppeliä, selkeää pikaruokaa 100 % käsityönä ei tulos voi olla kovinkaan huono.


Miten pientuottajat valikoituvat yhteistyökumppaneiksenne, mitä pidätte tärkeimpinä tekijöinä valinnassa?


Kaikki yhteistyökumppanit ovat tehneet meidän kanssamme Naturassa jo vuosia yhteistyötä, joten tunnemme heidät hyvin. Olen mm. käynyt kaikilla lihatiloilla itse tutustumassa ja nähnyt eläinten elinolot. Suurin osa tuottajien raaka-aineista on myös luomua. Tärkeimpänä kuitenkin yhteistyökumppanissa on nähdä sama intohimo ja arvostus työtään kohtaan kuin meillä.


Mitä vastuullisuus ja kestävä kehitys sinulle ravintoloitsijana tarkoittavat?


Tänä päivänä niiden pitäisi olla jo itsestäänselvyys eikä ainoastaan muutamien edelläkävijäravintoloiden asia. Ei ole mitään syytä tarjota mereneläviä, jota ovat uhanalaisia tai joiden kalastus tuhoaa vesistöjä ja niin kauan kuin syömme ja tarjoamme lihaa, tulee meidän tietää mistä se on peräisin. Olen myös kaksivuotiaan lapsen isä ja ravintoloitsijana sekä kuluttajana on minun tehtäväni varmistaa, että tämä yksi maapallo, joka meillä on, tulee olemaan kunnossa myös tulevaisuudessa.


Mitä yli vuoden kestänyt koronakurimus tarkoittaa ravintola-alan tulevaisuudelle?


Välillä (yleensä) on parempi sulkea korvat ja silmät lehdistön ja monilta maailmanlopun ennusteilta, jotka ovat jo kertoneet monesti, että tämä olisi ravintola-alan loppu. ”Paluuta vanhaan ei enää ikinä ole” on saatu lukea ja kuulla liian monta kertaa viimeisen vuoden aikana.

Me olemme ainakin Naturassa ja Baessa positiivisia tulevaisuuden suhteen ja uskon että kaikilla alkaa olla jo paljon patoutunutta tarvetta päästä ravintolaan nauttimaan hyvästä ruoasta, juomasta ja ihmisten seurasta. Tästä kertoo myös se, että asiakasmäärät ovat koronan myötä nousseet huomattavasti vaikka ruoka onkin nautittu kotona.


Miltä kesä näyttää?


Kesä näyttää oikein hyvältä ja varauskalenterit ovat jo alkaneet täyttymään! Naturassa ja Baessa tulevaisuus tuo tullessaan uusia kuvioita, kannattaa pysyä kuulolla : ) Toivotamme asiakkaillemme, yhteistyökumppaneillemme ja alan kollegoillemme hyvää ja herkullista kesää!


361 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comentarios


bottom of page