top of page
Etsi
 • Writer's pictureHeleats

Nautiskelijoille luotu PihlasResort vakuuttaa

Päivitetty: 28. kesäk.

Kaupallinen yhteistyö PihlasResort


Google-arvostelut: 5/5 Matka-aika Helsingistä: 3h 7min autolla

Ruokaelämykset kohteessa: Resortin oma Ravintola Siimes tarjoilee elämyksiä kaikille aisteille ympäri vuoden aamiaisella, lounaalla ja illallisella. Kesäaikaan hulppea Rantaklubi Koto muuntautuu grilliravintolaksi ja Kahvila Trapesa palvelee kävelymatkan päässä Ruokaelämykset lähistöllä: Samaan yritysperheeseen kuuluva TeaHouse of Wehmais on takuuvarma vierailukohde jokaiselle herkuttelijalle

Majoitustyypit: Forest Suitet tarjoavat mahdollisuuden ylelliseen lomailuun kahdelle ja Garden Villa -huvilat 4-6 henkilön seurueille Lisätietoja ja varaukset: pihlasresort.com


PihlasResortissa on kaikki täydellisen hemmotteluviikonlopun ainekset kasassa. Yhden yön visiitin perusteella PihlasResort edustaa laatutasoltaan Suomen korkealuokkaisinta elämyspalvelua ja samalta tasolta ensimmäisenä mieleen tulevat Kuru Resort sekä joulukuussa 2023 avaava The Hotel Maria Helsingissä. Lähelle samaa laatukategoriaa voitaisiin luokitella myös The Barö Inkoon Barösundissa. Kuitenkin ekologisuutta ja luonnonläheisyyttä hyväilevä PihlasResort on mielestämme oivallinen valinta jokaiselle rauhaa, herkuttelua, hemmottelua ja aktiviteetteja arvostavalle aikuiselle.


Matkustimme Pihlakseen sähköautolla, joten Heinolan Heila on mukavasti suunnilleen puolessa välissä ja välietappi on varusteltu runsaalla sähköautojen latauspistevalikoimalla, joten lounas- tai kahvitauon aikana saa kätevästi auton ladattua. Heinolan Heila on aikalailla meidän vakiovälietappi, jos liikumme vitostietä, sillä Heilasta saa mukavasti ostoksia tehtyä lähituottajien valikoimista ja ravintolasta saa rehellistä lähiruokaa tai leipomuksia. Määränpäässä Pihlaksessa on useampia sähköautonlatauspisteitä, joten kohde soveltuu erinomaisesti sähköautoilijoille.


Pihlaksen erottaa monesta muusta paikasta se, että se on selkeästi parhaiten ympärivuotiseen lomailuun soveltuva kohde. Käyntimme oli marraskuussa loppusyksyiseen ja jo hieman talviseen ajankohtaan, joten keskitymme kirjoituksessamme talvimatkailunäkökulmaan, mutta ehdottomasti aiomme lähteä myös kesällä Pihlaksen vieraaksi, jotta saamme kokea ympäröivän luonnon, puutarhan sekä järven tarjoamat rentoutumismahdollisuudet.


PihlasResort vastaanotto
Aitoa vieraanvaraisuutta

Pihlaksessa suurimman vaikutuksen teki aito vieraanvaraisuus. Pitkän linjan hospitality-alan ihmisinä osaamme arvostaa aitoa palvelua ja heti saapumisestamme alkaen koimme itsemme lämpimästi tervetulleeksi koko henkilökunnan voimin. Resortin sisällä pääsee kulkemaan majoituskohteista muihin tiloihin kävellen ja autollakin pääsee aivan majoituksen viereen sekä aktiviteettipaikkoihin. Tervetulomaljat tarjoiltiin melkeinpä heti saavuttuamme vastaanotto/ravintolarakennukseen ja henkilökunta vei meidät meille varattuun Forest Suiteen sekä esitteli majoituksen sen toiminnallisuuksien kera.


Forest Suite -majoitustyyppinä palvelee aivan mainiosti kahden henkilön hemmottelulomalla. Forest Suite on kuin laadukas design-huvila kahdelle, missä on hulppea parveke puiston ja järven suuntaan, sauna, minikeittiö sekä huonekohtainen ilmastointi. Minibaarin sisältö kuuluu majoituksen hintaan ja iloksemme minibaarissa oli runsaasti alkoholittomia lähivirvokkeita sekä herkkuja, mitä kelpasi maistella. Hitaaseen aamuun sopii mainiosti ensimmäinen kahvi heräillessä omassa suitessa ennen siirtymistä aamiaiselle tai aamiaisen tilaamista huoneeseen.


PihlasResort Forest Suites
Herkuttelua jokaisella aterialla

Saapumispäivän ilta huipentui illalliselle Ravintola Siimeksessä. Illallisella tarjoiltiin maistelumenu keittiön tervehdyksen ja petit foursin säestämänä. Sesongit ja lähiruoka ovat Siimeksessä keskiössä ja ruokaa voisi kuvailla todella laadukkaaksi bistroruoaksi. Sinänsä on ihan hyvä, että ruoka ei ole äärimmäisyyksiin vietyä fine diningia, jolloin ravintola on helpommin lähestyttävä koko vierailun ajan. Koko illan meistä piti huolta ravintolan vuoropäällikkö Janne, jolle kuuluu erityiskiitos erinomaisesta palvelusta.


Oman puutarhan, ympäröivän luonnon ja lähitilojen antimien hyödyntämisen lisäksi Ravintola Siimeksen erikoisuus on, että menulle voi valita juomapaketiksi teet tai mehut. PihlasResortin toimitusjohtajana toimii Suomen ainoa ammatikseen teen parissa toimiva tee-sommelier Anna Grotenfelt-Paunonen. Kokeilimme paria eri teetä ruokien kanssa ja yllätyimme kovin positiivisesti. Viinien paritus toimi myös erinomaisesti ja valikoimissa olisi ollut kattavasti myös lähipanimoiden tuotteita.


PihlasResort Ravintola Siimes

Illallisen jälkeen suuntasimme suoraan Rantasauna Henkeen nauttimaan upean saunan lempeistä löylyistä, terassilla olevan Drop Design Poolin poreista ja olihan se pakko käydä myös polskimassa vastavirta-altaassa. Rantasaunalta löytyy enemmänkin tiloja ja Janne tarjoili myöhäisillasta vielä paikallisten panimoiden tuotteita, joista mieleen jäivät muun muassa Juvan panimon tuotteet sekä pieksämäkeläisen Mahla Forestin kuusenkerkkä-gin sekä Pohjoisen mustikkalimonadi.


Aamiaisen halusimme kokea niin'ikään paikan päällä Ravintola Siimeksessä huoneeseen tarjoillun aamiaisen sijasta. Saapuessamme saimme aamiaistilauslaput matkaamme, koska aamiaiselle on mahdollista ennakkotilata lautasannoksia toiveiden mukaan. Lautasannoksina tarjoiltu aamiainen on käytännössä parasta mitä aamiaiseksi voi saada, joten tästä olimme kovin mielissämme. Lautasannosten lisäksi pöytiin tarjoiltiin alkuun perusvalikoima aamiaistarvikkeita sisältäen muun muassa talon leipiä, leikkeleitä, juustoja, kasviksia ja pikkelöityjä juureksia. Mehut olivat ihanasti paikallisia marja- ja omenamehuja. Lautasannoksiksi valikoimme Eggs Benedict, luonnon jogurttia eri mysleillä sekä mannapuuroa. Todennäköisesti paras "hotelliaamiainen", mitä olemme Suomessa nauttineet.Lähtöpäivänä oli vielä ohjelmassa lounas ennen lähtöä. Lounaalla on mahdollista nauttia kolme ruokalajia. Normaalisti majoitukseen sisältyy lounas sisältäen pääruoan, pienen makean ja kahvin tai teen. Nautimme pääruokaannokset ja jaoimme jälkiruoan mikä oli sopiva kombo ottaen huomioon, että runsaasta aamiaisesta ei vielä ollut kulunut turhan paljon aikaa.Aamiaisen ja lounaan välissä kävimme reippailemassa liikuntahallin puolella. Toisessa kerroksessa oli uutuuttaan hohtava pieni kuntosali, missä sai mukavasti lämmön pintaan. Liikuntasali oli hauska paikka, koska emme olleet ties kuinka pitkään aikaan pelanneet sulkista ja koripalloakin oli mahdollista pelata, joten otimme toden teolla ilon irti.


Pysähdyimme Teahouse of Wehmaisissa kotimatkan varrella parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä Pihlaksesta. Teahouse of Wehmais kuuluu PihlasResortin kanssa samaan yritysperheeseen ja sieltä voi hankkia todennäköisesti Suomen kattavimmasta valikoimasta valikoiden teetä, tarvikkeita sekä nautiskella teestä ja purtavasta. TeaHouse of Wehmaisissa voi myös nauttia lounasta sillä listalla on päivän keitto ja vierailumme aikaan olisi ollut saatavilla myös burgereita. Tilasimme Cream Tea -kokonaisuuden, mikä sisälsi valitun teen, kaksi uunituoretta vaniljaskonssia kermavaahdolla ja hillolla. Visiitti TeaHouse of Wehmaisissa todella kruunasi lyhyen irtioton arjesta.


Hintaan sisältyvät palvelut PihlasResortissa

Ensisilmäyksellä osa saattaa ihmetellä PihlasResortissa majoittumisen arvokasta hintaa. Pienen tutkimustyön tuloksena nopeasti kuitenkin selviää, että hintaan sisältyy runsaasti enemmän palveluita verrattuna perinteiseen malliin, että varattaisiin vain majoitus. Teimme lyhyen listauksen majoituksen hintaan sisältyvistä palveluista:

 • tervetulojuoma saapuessa

 • majoitus Forest Suitessa tai Garden Villassa

 • minibaarin sisältö virvokkeineen ja pienten purtavien kera

 • laadukasta kahvia ja teetä suitessa tai villassa

 • aamiainen Ravintola Siimeksessä tai huonepalveluna

 • lounas Ravintola Siimeksessä sisältäen pääruoan, pienen makean, kahvin ja teen

 • saunominen Rantasauna Hengessä ja rentoutumista vastavirta-altaassa, Drop Design Pooleissa tai järvessä

 • liikunta- ja kuntosalin käyttö

 • tennis- ja padel-kentät sekä varusteet kesäaikaan

 • noutopalvelu julkisen liikenteen asemalta tai vaikka Kuopion lentoasemalta

 • Resortin sähköautojen käyttö

 • pesulapalvelut

 • concierge-palvelut

Listahan on siis todella kattava. Kaikki muu siis illallista, alkoholijuomia, spa-hoitoja tai muita aktiviteetteja lukuunottamatta sisältyy majoituksen hintaan. Tarkistathan aina varatessasi hintaan sisältyvät palvelut, sillä on hyvä huomioida, että muutokset ovat mahdollisia sekä joihinkin tarjouksiin voi sisältyä muun muassa spa-hoitoja.


PihlasResortia voi lämpimästi suositella koko viikonlopun mittaiselle reissulle pääkaupunkiseudun suunnalta. Viikonlopun mittaan PihlasResortista ei ole käytännössä mitään syytä poistua.


Nautiskelijan kuvitteellinen matka-ohjelma - pitkä viikonloppu talviaikaan

Aloimme jo haaveilla seuraavasta visiitistä PihlasResortiin. Ensimmäisen visiittimme ohjelmaa mukailleen loimme jo kuvitteellisen matkaohjelman seuraavalle visiitille. Lounaalla on useampia alku- ja pääruokavaihtoehtoja ja illallisellakin on vuoropäivin vaihtuva menukokonaisuus, joten Pihlaksen huippua ravintolaa hyödyntää oikein mielellään kaksi päivää putkeen aamusta iltaan.


PÄIVÄ 1

Klo 13:00 lounas Ravintola Siimeksessä

Klo 15:00 sisäänkirjautuminen ja tervetulomalja

Klo 15-19 rentoutumista, lukemista, oloilua

Klo 19:00 illallinen Ravintola Siimeksessä

Klo 21:00 rantasauna, vastavirta-allas ja poreet


PÄIVÄ 2

Klo 09:00 aamiainen huoneeseen tarjoiltuna

Klo 10:00 aamusportti hiihtämään, ladut lähtevät suoraan Resortista

Klo 12:00 lounas Ravintola Siimeksessä

Klo 15:00 spa-hoitoja

Klo 18:00 illallinen Ravintola Siimeksessä

Klo 20:00 rantasauna, vastavirta-allas ja poreet


PÄIVÄ 3

Klo 09:00 aamiainen Ravintola Siimeksessä

Klo 10:00 aamusportti kuntosalilla ja liikuntakeskuksessa

Klo 13:00 pöytävaraus iltapäiväteelle TeaHouse of Wehmaisissa


Until next time! Kiitos PihlasResort, Emmi-Sofia, Janne ja co.

212 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page