Parsakausi alkaa helsinkiläisissä ravintoloissa yleensä huhti-toukokuussa ja jatkuu alkukesään asti. Parsaviikkojen ilmestyminen katukuvaan ja ravintoloiden verkko- ja sometötteröihin on yleensä myös varma kevään merkki. Parsaa on ehdottomasti päästävä nauttimaan ravintolamiljöössä vähintään kerran keväässä ja mielellään useammankin kerran. Klassikoista parsaa hollandaise sekä parsakeitto ovat takuuvarmoja kestosuosikkeja, mutta aina tulee ilolla maisteltua myös innovatiivisempia parsa-annoksiakin. Useammassa ravintolassa listalla onkin ihan oma parsamenu.
Kokosimme listaan otoksen ravintoloista, mitkä tarjoavat parsaa vahvasti osana ruokalistaa. Listauksessa ovat mukana ravintolat, joissa parsaviikot jatkuvat ainakin toukokuun loppupuolelle asti.
VIISI PENNIÄ Ajankohta: 9.4.-19.5.2024
Töölön panimoravintola Viisi Penniä tarjoilee monipuolista parsamenua. Ravintolan yhteydessä toimivan Mad Hopper Brewing -panimon tuotteista saanee mukavat makuparit parsamenun annoksille.
RAVINTOLA MERIMAKASIINI
Ajankohta: 18.4.2024 alkaen pitkälle kesäkuuhun
Kulkiessasi pitkin Hietalahdenrantaa joka kevät tulee vastaan plakaati legendaarisen kala- ja äyriäisravintolan parsaviikoista. Kevään 2024 erikoisuutena Merimakasiinissa on lounasaikaan arkisin saatavilla kolmen ruokalajin parsamenutarjous.
RAVINTOLA CENTRAL
Ajankohta: 9.4.-20.6.2024
Ullanlinnalainen klassikkoravintola Central tarjoilee parsaviikoilla kolmea erilaista parsa-annosta perinteisestä parsaa hollandaise rennompaan parsapizzaan.
RAVINTOLA ZINNKELLER
Ajankohta: 18.4.2024 alkaen pitkälle kesäkuuhun
Saksalaista perinneruokaa tarjoilevan kruununhakalaisen Zinnkellerin parsamenu nojaa saksalaiseen valkoiseen parsaan ja sen ympärille on valikoitu laaja valikoima eri annoksia.
RAVINTOLA CASA MARE
Ajankohta: 15.4.-1.6.2024
Lauttasaaren oma suosikkikortteliravintola tarjoilee monipuolisen kattauksen parsa-annoksia. Parsaa on päätynyt muun muassa perinteisen Oskarin leikkeen kaveriksi tai pizzassa makusteltavaksi.
RAVINTOLA JUTTUTUPA
Ajankohta: 8.4.-1.6.2024
Hakaniemen klassikko Juttutupa tarjoilee niin'ikään monipuolisen parsamenun herkuttelijoille krouviin tyyliinsä.
BISTRO GILLET
Ajankohta: 2.4.-1.6.2024
Kaartinkaupungin helmi Bistro Gillet:n menu sisältää upeita parsa-annoksia hieman eksklusiivisempaan tyyliin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi parsaa, lime-gin marinoitua lohta, uppomuna, briossia ja hollandaisea?
RAVINTOLA KAPPELI
Ajankohta: 17.4.-30.5.2024
Klassikkojen klassikkoa on nostettu medioissa hiljattain isosti esille eikä syyttä. Onhan miljöö ja sijainti kohdillaan menusta puhumattakaan.
Ravintoloitsija! Haluatko esitellä parsamenusi täällä? Jos parsamenusi on saatavilla vähintään toukokuun loppupuoliskolle asti laitahan tiedot tulemaan info@heleats.com ja nostamme ravintolasi listalle.
Comments