top of page
Etsi
  • Writer's pictureHeleats

Parsakausi Helsingissä kevät 2024


Parsamenu Ravintola Merimakasiinissa Helsingissä
Kuva: Ravintola Merimakasiini | @bestinhel

Parsakausi alkaa helsinkiläisissä ravintoloissa yleensä huhti-toukokuussa ja jatkuu alkukesään asti. Parsaviikkojen ilmestyminen katukuvaan ja ravintoloiden verkko- ja sometötteröihin on yleensä myös varma kevään merkki. Parsaa on ehdottomasti päästävä nauttimaan ravintolamiljöössä vähintään kerran keväässä ja mielellään useammankin kerran. Klassikoista parsaa hollandaise sekä parsakeitto ovat takuuvarmoja kestosuosikkeja, mutta aina tulee ilolla maisteltua myös innovatiivisempia parsa-annoksiakin. Useammassa ravintolassa listalla onkin ihan oma parsamenu.


Kokosimme listaan otoksen ravintoloista, mitkä tarjoavat parsaa vahvasti osana ruokalistaa. Listauksessa ovat mukana ravintolat, joissa parsaviikot jatkuvat ainakin toukokuun loppupuolelle asti.


VIISI PENNIÄ Ajankohta: 9.4.-19.5.2024

Töölön panimoravintola Viisi Penniä tarjoilee monipuolista parsamenua. Ravintolan yhteydessä toimivan Mad Hopper Brewing -panimon tuotteista saanee mukavat makuparit parsamenun annoksille.


RAVINTOLA MERIMAKASIINI

Ajankohta: 18.4.2024 alkaen pitkälle kesäkuuhun

Kulkiessasi pitkin Hietalahdenrantaa joka kevät tulee vastaan plakaati legendaarisen kala- ja äyriäisravintolan parsaviikoista. Kevään 2024 erikoisuutena Merimakasiinissa on lounasaikaan arkisin saatavilla kolmen ruokalajin parsamenutarjous.


RAVINTOLA CENTRAL

Ajankohta: 9.4.-20.6.2024

Ullanlinnalainen klassikkoravintola Central tarjoilee parsaviikoilla kolmea erilaista parsa-annosta perinteisestä parsaa hollandaise rennompaan parsapizzaan.


RAVINTOLA ZINNKELLER

Ajankohta: 18.4.2024 alkaen pitkälle kesäkuuhun

Saksalaista perinneruokaa tarjoilevan kruununhakalaisen Zinnkellerin parsamenu nojaa saksalaiseen valkoiseen parsaan ja sen ympärille on valikoitu laaja valikoima eri annoksia.


RAVINTOLA CASA MARE

Ajankohta: 15.4.-1.6.2024

Lauttasaaren oma suosikkikortteliravintola tarjoilee monipuolisen kattauksen parsa-annoksia. Parsaa on päätynyt muun muassa perinteisen Oskarin leikkeen kaveriksi tai pizzassa makusteltavaksi.


RAVINTOLA JUTTUTUPA

Ajankohta: 8.4.-1.6.2024

Hakaniemen klassikko Juttutupa tarjoilee niin'ikään monipuolisen parsamenun herkuttelijoille krouviin tyyliinsä.


BISTRO GILLET

Ajankohta: 2.4.-1.6.2024

Kaartinkaupungin helmi Bistro Gillet:n menu sisältää upeita parsa-annoksia hieman eksklusiivisempaan tyyliin. Miltä kuulostaisi esimerkiksi parsaa, lime-gin marinoitua lohta, uppomuna, briossia ja hollandaisea?


RAVINTOLA KAPPELI

Ajankohta: 17.4.-30.5.2024

Klassikkojen klassikkoa on nostettu medioissa hiljattain isosti esille eikä syyttä. Onhan miljöö ja sijainti kohdillaan menusta puhumattakaan.


Ravintoloitsija! Haluatko esitellä parsamenusi täällä? Jos parsamenusi on saatavilla vähintään toukokuun loppupuoliskolle asti laitahan tiedot tulemaan info@heleats.com ja nostamme ravintolasi listalle.60 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commentaires


Les commentaires ont été désactivés.
bottom of page